סיור מודרך באתר

אתר תולדות הדיגיטל מכיל מאות פריטים ולכן אני מציע לכם נקודות כניסה מעניינות לתכנים.

שימו לב שלכל פריט יש רשימה של מאפיינים שדרכם תוכלו למצוא עוד פריטים בעלי מאפיינים דומים.

מקווה שתהנו מהשיטוט באתר, ותגלו דברים מעניינים שזכרתם ודברים חדשים שלא ידעתם שקיימים.

בשנת 1968 יצחק עמיהוד כתב את הספר הראשון בעברית בנושא המחשב. אף הוצאה לא רצתה להדפיס את הספר כי לא חשבו שזה יעניין מישהו. עמיהוד החליט להוציא בעצמו את הספר וכך קמה הוצאת הוד-עמי שפרסמה מאות ספרים במשך השנים. קראו את הספר המחשב האלקטרוני ועבוד הנתונים. דפדפו בכל הספרים שבאתר מהוצאת הוד-עמי.

חושבים שקוד פתוח זה עניין חדש? בשנת 1972 ארגון איל"א (קראו עליו כאן) רצה להקל על אנשי המחשבים בארץ ואסף מידע על תוכנות בשימוש בארגונים אחרים. כך יכלו לא לחזור על עבודה שכבר נעשתה במקום אחר. בואו לקרוא על התוכנות העתיקות ואילו ארגונים יצרו אותן. שימו לב לכמות הזיכרון העצומה שנדרשה לתוכנות אלה ולכמות הכרטיסים שעליהם הן שמורות.

פעם היה קשה לקבל קו טלפון. אם היום היתה השנה 1976, האם הייתם בעדיפות לקבל טלפון? בואו לקרוא את רשימת דרגות העדיפות לקבלת טלפונים של משרד התקשורת.

בשנת 1983 ועדת השרים למדע וטכנולוגיה החליטה שצריך להבין מה הולך להיות עם המחשב האלה. הוקמו ועדות ופורסמו דוחו"ת. קראו מה היה אז המצב ומה חשבו שצופה העתיד.

בשנת 1985 שני נערים הוציאו מידעון למעדון משתמשי מחשב Sinclair. המידעון הודפס במדפסת סיכות ונשלח לחברי המועדון. צפו במידעון.

בשנת 1995 חברת Netking היתה בשלבי פיתוח של האתר המסחרי הראשון בישראל. כאשר נרצח יצחק רבין הם העלו אתר זיכרון עם ספר מבקרים (זוכרים?) שבו יכלו הגולשים לשלוח הודעת ניחומים. צפו באתר.

בשנת 1997 הוציאו דיסק הדרכה לחלונות עם סרטונים בכיכובו של ירמי קפלן. בסרטון הפתיחה הוא אומר שהוא לא מבין במחשבים אבל אם הוא הצליח להבין, אז גם אתם. צפו!

גדי שמשון, אחד מוותיקי האינטרנט שלח לי סקיצות של אתרים מפורסמים בתהליך התכנון והעיצוב שלהם. בואו לראות איך בסוף שנות התשעים תכננו שייראו האתרים נענע ו-וואללה.

כשהייתם ילדים קראתם את המגזין WIZ? בואו להיזכר.

מתעניינות בתכנות? בואו לשוטט בספרים בנושא.

זוכרים את התוכנות משנות השמונים והתשעים? בואו להשתמש בהן בדפדפן.

סיור מודרך באתר